Schooltennis

Geef je hier op voor het schooltennis toernooi!

Schooltennis!

LET OP: Datum is 30 april (dus niet 1 mei, zoals op de poster staat)

Geef je op als team!

Wij spelen schooltennis als concept tennis teammatch:

Bij Team Match worden uitsluitend enkelspelen gespeeld, echter het teamresultaat telt. Een team bestaat uit minimaal vier en maximaal vijf spelers. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen jongens en meisjes. Elk team staat in een rij achter elkaar, waarvan continu de voorste twee spelers het tegen elkaar opnemen. Zodra een baan vrij komt, spelen zij een wedstrijd tegen elkaar tot wie het eerst vijf punten heeft gewonnen. De winnaar heeft een speelkaart verdiend voor het team en beide spelers sluiten weer aan in de rij. Het winnende team is het team dat de meeste speelkaarten heeft verdiend. De kaarten kunnen worden verzameld onder een pylon voor de rij.

Spelregels ‘Team Match’:

- Een team bestaat uit minimaal vier en maximaal vijf spelers.

- Het spel wordt gespeeld op minimaal twee en maximaal vier banen. Op één tennisbaan kunnen minimaal twee banen worden uitgezet. Hierbij geldt de helft van de baan tot aan de baseline, inclusief tramrails.

- Idealiter bestaan beide teams uit een ongelijk aantal spelers. Bij een gelijk aantal spelers per team, zal de begeleider na iedere ronde spelers moeten wisselen om te voorkomen dat men tegen dezelfde tegenstander speelt.

- De wedstrijden worden gespeeld tot wie het eerst vijf punten heeft gewonnen.

- Per gewonnen wedstrijd verdient de winnaar één speelkaart voor het team (speelkaart als Aas, Boer, Koning, Vrouw etc. je kunt ook lintjes gebruiken).

- Na 10 minuten speeltijd worden het totaal aantal kaarten bij elkaar opgeteld. Niet afgespeelde wedstrijden tellen niet mee voor het eindresultaat.

- Het winnende team krijgt drie punten, het verliezende team krijgt nul punten. Bij gelijk spel krijgen beide teams één punt.

- De spelers brengen om de beurt de eerste bal in het spel, de zogenoemde opslag. De opslag mag uitsluitend onderhands en de deelnemers hebben slechts één kans. De opslag dient een bespeelbare bal te zijn. Ten behoeve van een goede opslag is het toegestaan enkele passen het veld in staan.

- Indien de bal in het juiste vak landt via de netband, moet de opslag opnieuw worden gespeeld. Gaat de bal via de netband uit, dan is het een foutieve opslag. Indien de bal in de rally de netband raakt, moet gewoon door worden gespeeld.

- De bal mag maximaal één keer stuiten en een bal op de lijn is in.

- Bij twijfel wordt het punt opnieuw gespeeld, een zogenoemde let.

LET OP: Op de schoolposter stond 1 mei aangegeven. Het is op 30 april.

Voor: groep 5 t/m 8 (min. 4 spelers)

Activiteit: Schooltennis (tennis team match)

Locatie: Sportpark de Boshoek (tennisbanen, afhankelijk van het weer; binnen/buiten)

Datum: maandag 30 april

Vanaf: 10:00 uur (tot max. 13:00 uur)